Jaguar F-Pace debituje u Frankfurtu

Prvi Jaguarov krosover će imati premijeru za desetak dana. Za sada nema mnogo informacija o novom modelu ali bi trebalo da bude konkurent SUV-ovima čuvene nemačke trojke

Najezda SUV modela i krosovera ne jenjava. Čini se kao da polovina kupaca novih automobila želi upravo SUV, pogotovo u oblasti luksuznih modela. Novom trendu nije odoleo i Jaguar, koji je za predstojeći Salon automobila u Frankfurtu pripremio “f-pejs” krosover.

Za konstrukciju automobila poslužila je “iQ” mehanička platforma sa velikom primenom aluminujuma. Ovo bi trebalo da bude veliki automobil, s obzirom da je kabina najavljena kao široka i prostrana. Trebalo bi da može da primi pet putnika u punom komforu, uključujući i prtljag.

Jaguar je bio prilično škrt sa informacijama o novom modelu, pa je u saopštenju za novinare izneo samo nekoliko navedenih informacija. Osim jedne fotografije, predstavljen je i promotivni video, koji takođe ne otkriva previše o automobilu.

Ono što smo uspeli da saznamo je to da će “f-pejs” pogoniti nekoliko već poznatih motora Jaguara i Land Rovera. Među njima su četvorocilindrični benzinci i dizelaši, ali i trolitarski V6. Po svoj prilici bi mogao da se ugrađuje i 5,0 V8 u verziji “f-pejs SVR”.

[vc_video link=”https://youtu.be/IqvbP-uxGIw”]

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring