Jeep Compass i Renegade dobili e-Hybrid tehnologiju i novi motor

1

Jeep donosi još zelene tehnologije u Evropu jer će kompanija do kraja godine ponuditi potpuno elektrifikovanu gamu. Kao deo ovog napora, brend je predstavio e-Hybrid verzije Compass i Renegade.

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

Oba modela imaju novi 1,5-litarski četvorocilindarski benzinski motor sa turbo punjenjem koji razvija 132 KS i 240 Nm obrtnog momenta.

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

Kompanija je saopštila da je motor „dizajniran da bude najbolji za hibridnu upotrebu“ jer radi na Millerovom ciklusu, nudi visok stepen kompresije od 12,5: 1 i ima sistem direktnog ubrizgavanja pod visokim pritiskom koji radi do 350 bara.

Hibridnu tehnologiju predstavlja 48-voltni električni motor od 15 kW (20 KS) koji isporučuje 55 Nm obrtnog momenta.

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

Možda nije previše snažan, ali je sasvim dovoljan da pokreće točkove čak i kada je motor sa unutrašnjim sagorevanjem isključen, na primer, u stani-kreni situacijama i prilikom parkiranja.

Pogonski agregat takođe ima funkciju e-boost, odnosno, pomaže i prilikom ubrzanja, a velika novost u gami je da e-Hibridi pomažu u smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2 do 15%.

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

Da bi istakao nove modele, Jeep će lansirati specijalno izdanje pod nazivom Upland, koje sadrži održive materijale, kao i ekološki prihvatljive boje i završnu obrade.

Tu je ekskluzivna spoljašnjost Matter Azur sa kontrastnim crnim krovom i 17- ili 18-inčnim aluminijumskim felnama sa sjajno crnom završnom obradom. Pridružuju im se MetaKrome bronzani akcenti i nalepnica za haubu.

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

Kupci će u kabini pronaći ekskluzivna sedišta SEAKUAL napravljena od plastike izvučene iz Mediterana.

Imaju kontrastne šavove, umetak od organskog vinila i Jeep logotipe na naslonima. Sedištu će se pridružiti MetaKrome bronzani detalji i materijali dobijeni od reciklirane plastike.

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

Pored specijalnog izdanja, tu će biti i oprema Longitude, Night Eagle, Limited i S. Modeli će se nuditi na različitim tržištima, uključujući i Srbiju.

Sva ova pomenuta tehnologija odnosi se isključivo na pogon na prednjim točkovima.

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

Jeep-Renegade-Compass-E-Hybrid

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring