Mate Rimac otkriva budućnost Bugattija

1

Retko je videti da velika imena u automobilskoj industriji menjaju vlasnika, ali upravo to se dogodilo prošle godine Bugattiju. Izašao je iz okrilja Folksvagena i sada je deo zajedničkog preduzeća pod nazivom Bugatti Rimac sa Matom Rimcem na čelu kao izvršnim direktorom. On je upravo izneo svoje planove za budućnost brenda i kako se sam Rimac uklapa u celu priču.

U intervjuu za zapadne medije, Mate Rimac je bio vrlo jasan u vezi sa stvarima koje nije želeo da radi. Za početak, nije želeo da zalepi Bugatti znak na Neveru, što je vrsta razmišljanja koje mnoge automobilske kompanije usvajaju u poslednje vreme.

Mate Rimac

Takođe je rekao da se Bugatti jednostavno više ne uklapa u VW brend zahvaljujući drugačijim vremenima. „Profitabilnost zapravo nije bila problem za Folksvagen. Problem je bio šta sledi? Jer ako pogledate Bugatti, sve je to bazirano na motoru W16, starom skoro dve decenije. To je neverovatna pogonska jedinica koja je stvorila posao sa hiperautomobilima… Ja sam tip za električne automobile, ali Bugatti bi još neko vreme trebalo da ima motor sa unutrašnjim sagorevanjem.”

Mate Rimac

To ipak ne znači da će Bugatti nastaviti da radi sa potpuno neelektrifikovanim pogonom. Rimac je dalje rekao da će sledeći motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji se nalazi u Bugattiju biti „vrlo elektrifikovan“.

Rimac kaže da će se takav stav nastaviti i uskladiti sa načinom na koji se pravi i Nevera. „Sve u Neveri stvoreno je od nule. U tom automobilu nećete naći ni jedan komad koji možete pronaći na drugom automobilu… mi ćemo učiniti isto za buduće Bugattije, stvarajući zaista izuzetne proizvode koji se ne mogu porediti ni sa čim drugim na tržištu.”

Mate Rimac

Govorio je i o istraživačko-razvojnom centru koji se gradi u blizini Zagreba i koliko je važno da mladi ljudi imaju priliku da budu pod uticajem superautomobila. Da bi pomogao u tome, izgradio je centar bez ograda koje drugi brendovi koriste da odvrate radoznale oči.

Mate Rimac

„Možda pre 15 do 20 godina, ako biste pitali inženjera: „Koji je posao vaših snova?“ inženjer bi verovatno rekao: „Radim za BMV ili Mercedes. Danas nisam baš siguran da je to slučaj. Dakle, pitanje je: Zašto vam trebaju ograde?… Imamo decu koja se voze ovde sa svojim malim biciklima i gledaju kako mi radimo. Osećao bih se užasno ako bismo morali da ih isključimo.”

Mate Rimac

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring