Morgan Midsummer ima BMW B58 motor i Pininfarina dizajn

Morgan Plus Six je prisutan od 2019. godine sa istim retro stilom. Da bi osvežili stvari, britanska kompanija je stupila u kontakt sa Pininfarinom kako bi kreirala ograničenu specijalnu ediciju. Barchetta-stil Midsummer ima ručno kovanu aluminijumsku karoseriju koja je zahtevala preko 250 sati rada. Ovaj dvosed će biti proizveden u samo 50 primeraka, a svi su već prodati.

Pininfarina je inspiraciju pronašla u dizajnu tridesetih sa dužim zadnjim delom. Midsummer nema konvencionalno vetrobransko staklo, već je zamenjeno parom elegantnih aerodinamičkih stakala koji podsećaju na stare barchette. Okrugli farovi su veći nego na Plus Six modelu i sada uključuju pokazivače pravca i dnevna svetla.

Morgan Midsummer

Točkovi u obliku diska su još jedan retro detalj koji pomaže poboljšanju aerodinamike omogućavajući glatkiji protok vazduha preko bočnih strana automobila. Ovaj 19-inčni kovani točak takođe štedi na masi, jer je Morgan smanjio težinu za oko 3 kg u poređenju sa standardnim točkom koji koristi Plus Six. Novi točak u vintage stilu teži samo 10 kg. Ceo automobil ima težinu od samo 1.000 kg pre nego što se dodaju tečnosti.

Morgan Midsummer

Oblikovanje karoserije nije jedini vremenski zahtevan proces, jer nanošenje tikovine zahteva više od 30 sati rada. Tabla sa instrumentima je ukrašena sa najmanje 126 slojeva tikovine, dok svaka obloga vrata ima 120 slojeva. Morgan navodi da korišćenje stotina slojeva ručno oblikovane laminirane tikovine čini unutrašnjost izdržljivijom u poređenju sa korišćenjem većih komada drveta.

Morgan Midsummer

Tehničke specifikacije nisu otkrivene, ali standardni Plus Six koristi BMW “B58” motor. To je turbo punjeni 3,0-litarski redni šestocilindraš sa 335 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi putem ZF osmostepenog automatskog menjača. Sa zvaničnih slika je očigledno da je ručica menjača poreklom iz BMW-a. Redovnom modelu je potrebno 4,2 sekunde da dostigne 100 km/h, ali Midsummer bi mogao biti brži jer je otprilike 114 kg lakši.

Morgan Midsummer

Cene nisu zvanično objavljene, ali je poznato da su vlasnici platili između 152.000 i 190.000 dolara, u zavisnosti od konfiguracije automobila. Proizvodnja počinje ove godine i trajaće do 2025. Javna premijera Midsummer-a će se održati u julu na Goodwood Festival of Speed.

Iako barchetta koju je dizajnirala Pininfarina više nije dostupna, Morgan kaže da prima predloge od kupaca za druge specijalne projekte.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring