Auto magazin

Nema zime sa novom “korsom”

Nema zime sa novom “korsom”
08.12.2014.
Za zimske čarolije, a ne vratolomije

Dani postaju kraći, a temperatura polako opada. Vožnja u zimskim mesecima često podrazumeva nepredvidive vremenske uslove i uslove na putu, manji komfor i povećan rizik po bezbednost. Opelova vozila se bore sa tim tako što nude brojne funkcije u cilju povećanja udobnosti i bezbednosti – i ne samo za automobile srednje veličine

Čak i najmanji modeli poput “opel korse” nude pametna ali i luksuzna rešenja za zimske uslove. Mnogim vozačima će se smrzavati prsti dok ujutro stružu led sa svojih vetrobranskih stakala, ali to ne važi za vlasnike nove “korse”. Oni mogu da se oslone na njihovo “termatek” (ThermaTec) vetrobransko staklo sa specijalnim brzim grejačima koje će im omogućiti odličnu vidljivost, a tu su i retrovizori sa grejanjem i bi-ksenonska svetla koja omogućavaju odličnu vidljivost bez obzira na uslove vožnje.

Corsa TermaTec (2)

Brojne tehnologije šasije i pogona takođe povećavaju nivo bezbednosti, i istovremeno smanjuju stres zbog vožnje po klizavim uslovima koji nastaju zbog opalog lišća ili zaleđenog kolovoza. Nova “korsa” poseduje program elektronske stabilnosti “ESPPlus” i sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova “Traction Control TCPlus” koji reguliše rad motora i kočnica, pored ABS sistema i standardno dostupnih funkcija stabilizacije u krivinama i pomoći pri kočenju, koji omogućavaju najveću moguću uzdužnu stabilnost.

Corsa Grejaci

Kao i njen prethodnik, nova “korsa” dolazi sa upravljačem i sedištima sa grejanjem. Po želji je dostupno i dodatno pomoćno grejanje (na brojnim Opelovim vozilima) sa daljinskom kontrolom i podesivim tajmerom za one koji žele da im temperatura u vozilu bude odgovarajuća pre nego što krenu na put.

Više informacija na www.opel.com

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]