Nema zime sa novom “korsom”

Dani postaju kraći, a temperatura polako opada. Vožnja u zimskim mesecima često podrazumeva nepredvidive vremenske uslove i uslove na putu, manji komfor i povećan rizik po bezbednost. Opelova vozila se bore sa tim tako što nude brojne funkcije u cilju povećanja udobnosti i bezbednosti – i ne samo za automobile srednje veličine

Čak i najmanji modeli poput “opel korse” nude pametna ali i luksuzna rešenja za zimske uslove. Mnogim vozačima će se smrzavati prsti dok ujutro stružu led sa svojih vetrobranskih stakala, ali to ne važi za vlasnike nove “korse”. Oni mogu da se oslone na njihovo “termatek” (ThermaTec) vetrobransko staklo sa specijalnim brzim grejačima koje će im omogućiti odličnu vidljivost, a tu su i retrovizori sa grejanjem i bi-ksenonska svetla koja omogućavaju odličnu vidljivost bez obzira na uslove vožnje.

Corsa TermaTec (2)

Brojne tehnologije šasije i pogona takođe povećavaju nivo bezbednosti, i istovremeno smanjuju stres zbog vožnje po klizavim uslovima koji nastaju zbog opalog lišća ili zaleđenog kolovoza. Nova “korsa” poseduje program elektronske stabilnosti “ESPPlus” i sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova “Traction Control TCPlus” koji reguliše rad motora i kočnica, pored ABS sistema i standardno dostupnih funkcija stabilizacije u krivinama i pomoći pri kočenju, koji omogućavaju najveću moguću uzdužnu stabilnost.

Corsa Grejaci

Kao i njen prethodnik, nova “korsa” dolazi sa upravljačem i sedištima sa grejanjem. Po želji je dostupno i dodatno pomoćno grejanje (na brojnim Opelovim vozilima) sa daljinskom kontrolom i podesivim tajmerom za one koji žele da im temperatura u vozilu bude odgovarajuća pre nego što krenu na put.

Više informacija na www.opel.com

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring