Otvorene porudžbine za novu Mazdu CX-80

Početkom godine Mazda je predstavila najveći SUV unutar svoje marke u Evropi, Mazdu CX-80. Svi ovlašćeni Mazdini partneri od sada mogu da primaju porudžbine za ovaj potpuno novi model.

Već prilikom predstavljanja Mazde CX-60 znalo se da će se kasnije pojaviti i produžena verzija sa sedam sedišta. Taj trenutak je došao, a novi model je dobio oznaku CX-80.

Mazda CX-80

U odnosu na kraću verziju, auto je duži 250 mm, 24 mm je viši i ima 250 mm duže međuosovinsko rastojanje. Čak i kada je treći red sedišta podignut, u gepeku ima 258 litara korisnog prostora. Kada se ona obore, dobija se 687 litara.

Mazda CX-80

Drugi red sedišta može klizno da se pomera napred-nazad za 120 mm. Projektovana su tako da se obaranjem središnjeg dela zapravo dobijaju dve luksuzne fotelje, sa lepom pregradom za ruke i držačima za piće između. Ipak, Mazda navodi da u trećem redu komforno mogu da se prevezu osobe visoke do 170 cm.

Mazda CX-80

Mazda CX-80 će biti dostupna pri lansiranju sa dva različita pogona: plag-in hibridom ili šestocilindarskim dizelašem zapremine 3,0 litra. Obe verzije imaju pogon na sva četiri točka i osmostepeni automatski menjač. Plag-in hibrid ima ukupnu snagu sistema od 327 KS i do 100 km/h stiže za 6,8 sekundi. Čuveni dizelaš sa tehnologijom lakog hibrida je dostupan sa 254 KS i 550 Nm.

Mazda CX-80

Ovlašćeni Mazdini partneri spremni su za primanje porudžbina, a prvi automobili će stići do svojih kupaca početkom jeseni 2024. godine. Na domaćem www.mazda.rs sajtu još uvek nije otvoren konfigurator niti su navedene cene. Sudeći po cenama u drugim zemljama, CX-80 bi trebalo da bude oko 4.500 evra skuplji u odnosu na CX-60.

Mazda CX-80

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring