Ovo je nova Opel Zafira Life

Opel nas je pomalo zbunio imenom, ali auto smo definitivno očekivali. Opel Zafira Life je novi model nastao u saradnji sa PSA grupacijom, koja je inače vlasnik nemačkog automobilskog brenda.

Reč je o četvrtom članu porodice koju čine Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer i Toyota Proace. Svi oni dele praktično isti dizajn i mehaničku platformu na kojoj je zasnovan i Opel Grandland X.

auto magazin srbija opel zafira life

Dakle, Zafira Life nije više MPV model na bazi Opel Astre, već miniven koji ima identičnu funkciju – da pruži optimalan komfor za što veći broj putnika i njihov prtljag.

U tom smislu Opel Zafira Life će kao i njeni bratski modeli imati tri dužine karoserije – S od 4,60 metara, M od 4,95 i L sa ukupno 5,30 metara, koja će moći da preveze čak devet putnika, uključujući i vozača, čime lagano postaje zamena za Vivaro Combi.

auto magazin srbija opel zafira life

Za sada nema mnogo informacija o novom modelu ali se zna da će bočna klizna vrata biti elektro-pokretana, naravno ukoliko kupac to želi. Isto tako, može da ima kožna sedišta, panoramski krov a 2021. pojaviće se i potpuno električna verzija.

auto magazin srbija opel zafira life

Za najbolje prijanjanje na klizavim površinama, Zafira Life je opremljena sa naprednim IntelliGrip sistemom kontrole proklizavanja. Verzija sa 4×4 pogonom će takođe moći da se naruči od samog početka prodaje. Sistem pogona na svim točkovima je delo off-road specijalista iz Dangela.

auto magazin srbija opel zafira life

Sa novim modelom Zafira Life, Opel nastavlja da ispunjava svoj “PACE!” strateški plan. Do kraja 2020. nemački proizvođač će predstaviti ukupno osam novih ili obnovljenih modela, uključujući i novu generaciju bestselera Corsa.

auto magazin srbija opel zafira life

Za tržište Velike Britanije ovaj auto će se zvati Opel Vivaro Life. Premijera je zakazana za 18. januar i održaće se na Salonu automobila u Briselu.

auto magazin srbija opel zafira life

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring