Redizajnirana Toyota Avensis dobila nove motore

Redizajnom modela "auris", Tojota želi da uspostavi novi vizuelni standard na svojim modelima. Ista ideja je primenjena i prilikom restilizacije "avensisa" koji je dobio potpuno novi prednji kraj.

Redizajnom modela “auris”, Tojota želi da uspostavi novi vizuelni standard na svojim modelima. Ista ideja je primenjena i prilikom restilizacije “avensisa” koji je dobio potpuno novi prednji kraj. Promenjena su i zadnja svetla, kao i komandna tabla sa novim instrumentima i sistemima za aktivnu bezbednost.

auto magazin toyota avensis facelift

Napred i pozadi su primenjeni novi LED elementi a tokom redizajna je blago povećana dužina i to za 40 milimetara. Ovo je inače drugi redizajn “avensisa” od kako se pojavio pre šest godina.

auto magazin toyota avensis facelift

Velike izmene su napravljene i u unutrašnjost. Potpuno je redizajnirana komandna tabla koja je dobila veliki centralni displej dijagonale 4,2 inča. Novi su i instrumenti sa većim displejem koji je sada u boji i na njemu se prikazuju brojne nove informacije, među kojima su i trenutna ograničenja brzine.

auto magazin toyota avensis facelift

Osim kamere koja snima saobraćajne znakove i zadržava informacije o ograničenju brzine na instrument tabli, tu su i novi sistemi kao što je uređaj za upozorenje prilikom napuštanja saobraćajne trake.

auto magazin toyota avensis facelift

Možda najvažnije od svega je uvođenje novih motora, s obzirom da je dosadašnja gama bila prilično ograničena. Novitet je to da dosadašnji 2,0 dizel zamenjuje 1,6 dizelaš sa 112 “konja” i 270 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sa njim “avensis” do stotke ubrzava za 11,4 sekunde i u odnosu na prethodnika je lakši za 20 kilograma. Prosečna potrošnja je 4,1 l/100 km.

auto magazin toyota avensis facelift

Tojota je u međuvremenu razvila potpuno novi 2,0 dizel sa 143 KS i 320 Nm. Do stotke stiže za 9,5 sekundi a maksimalna brzina mu je 200 km/h uz prosečnu potrošnju od 4,5 l/100 km.

auto magazin toyota avensis facelift

U redizajnirani “avensis” će se ugrađivati poznati 1,6 benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva od 132 KS, 1,8 od 147 “konja”, kao i 2,0 sa 153 konjske snage. Poslednja dva će moći da se poruče i sa CVT menjačem.

auto magazin toyota avensis facelift

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring