Stiže novi Kia Sorento

Kia Motors i dalje dobija nagrade za izvanredan dizajn. Ovoga puta je Sorento, Kijin najpoznatiji model, po prvi put osvojio prestižnu nagradu „iF Design Award“

Žiri globalno priznate nagrade za dizajn „iF Design Award“ je odlikovao treću generaciju Sorenta koji ovih dana stiže u Evropu. Pored ocenjivanja dizajna žiri je uzeo u obzir i ostale kriterijume kao što su završna obrada, stepen inovacije, uticaj na životnu sredinu i bezbednost.

Novi Kia Sorento je Kijin sedmi model sa navedenom nagradom. Od 2010. godine su je osvojili i modeli „venga“, „sportidž“, „optima“, „pikanto“, „prosid“ i „soul“.

magazinauto.com auto magazin

Novi “sorento“ je razvijeni u Kijinom dizajnerskom timu u korejskom Namjangu, a svoje znanje su pridodala i njihova dizajnerska odeljenja u Frankfurtu i Irvineu (Kalifornija).
Novi „kija sorento“ je svestrani sportski terenac. U odnosu na prethodni model, novi se nudi sa pet ili sedam sedišta, ima duže međuosovinsko rastojanje i putnicima pruža više prostora. Prtljažni prostor je zahvaljujući kliznom delu klupe i njene deljivosti (u odnosu 60:40) veći, zbog čega je još svestraniji, a maksimalna zapremina prtljažnika iznosi čak 1.732 litra.

Sorento ima snažan i efikasan 2,2-litarski turbodizel motor snage 200 KS, a varijante sa pogonom na sva četiri točka mogu se pohvaliti Kijinim novim Dynamax™ All-Wheel-Drive sistemom koji je razvijen u saradnji sa austrijskom Magnom.

Novi Kia Sorento ovih dana stiže u Evropu, a u našoj zemlji ga očekujemo početkom aprila.

 magazinauto.com

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring