Škoda potvrdila SUV sa sedam sedišta za jesen

Škoda će u 2016. godini imati bar dva velika noviteta, od kojih će jedan biti poptuno novi SUV sa sedam sedišta. Premijera je zakazana za jesen

O velikom Škodinom SUV modelu već dugo se priča. Sada nam stiže i potvrda da će ovaj model biti predstavljen za nešto manje od godinu dana, na Salonu automobila u Parizu koji bi trebalo da bude održan od 1. do 16. oktobra 2016.

Po svoj prilici, prve fotografije i onlajn premijera će se desiti već tokom leta. Moguće je da će zvaničan naziv modela ostati “snoumen” (Snowman), s obzirom da je to neka vrsta radnog naziva modela.

Biće konstruisan na “MQB” mehaničkoj platformi i po svojim dimenzijama će biti pozicioniran iznad modela “jeti”. Imaće standardan pogon na prednjim točkovima a moći će da se poruči i 4×4 verzija.

Stižu nam i informacije da Škoda priprema još jedno iznenađenje za 2016. godinu ali bez detalja. Vrlo je moguće da će to biti redizajnirana “oktavija”. Prema nekim glasinama, mogla bi da dobije dvostruke farove, a prednja maska bi trebalo da bude po ugledu na novi “superb”.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring