Auto magazin

Bosch i TomTom rade zajedno na automatizovanoj vožnji

Bosch i TomTom rade zajedno na automatizovanoj vožnji
15.08.2015.
Budućnost mobilnosti

Razvoj automatizovane vožnje slagalica je s mnogo delova. Bosch se približava potpunom rešenju zajedno s holandskom kompanijom TomTom, proizvođačem karti i pružaocem saobraćajnih usluga

Ove dve kompanije su se dogovorile o saradnji na području karata za visoko-automatizovanu vožnju. Prema ovom dogovoru, TomTom dizajnira potrebne karte dok Bosch, na temelju svog rada na projektovanju sistema, definiše specifikacije koje ove karte moraju da zadovolje.

Čak i sada karte se upotrebljavaju u automatizovanim vozilima koje Bosch ispituje na određenim javnim putevima u Nemačkoj (A81) i u Sjedinjenim Državama (I280). Automatizovana vožnja na auto-putevima od 2020. biće moguća samo s kartama visoke preciznosti – kaže dr Dirk Hoheisel, član Bosch upravnog dbora.

Do kraja 2015. želimo da imamo nove karte visoke preciznosti za automatizovanu vožnju za sve auto-puteve i slične puteve u Nemačkoj – dodaje Jan Maarten de Vries, potpredsednik odeljenja za motorna vozila u kompaniji TomTom.

Pokrivenost puteva proširiće se kasnije na ostatak Evrope i Severnu Ameriku. Karte za visoko-automatizovanu vožnju i karte koje se koriste u trenutnim navigacionim sistemima uglavnom se razlikuju u dva aspekta.

auto magazin bosch tomtom automatizovana voznja

Prvo, preciznost je značajno veća – do u decimetar. Drugo, materijal karte za visoko-automatizovanu vožnju sastoji se od više slojeva. Tradicionalni osnovni sloj za navigaciju koristi se za izračunavanje rute od tačke A do tačke B, uključujući niz puteva po kojima treba voziti.

Sloj za lokalizaciju koristi novi koncept pozicioniranja koji omogućava izuzetno precizne podatke karte, a automatizovano vozilo ih upotrebljava za precizno određivanje svog položaja u traci. Da bi to napravilo, vozilo upoređuje prepoznatu okolinu s odgovarajućim informacijama u sloju za lokalizaciju.

Na taj način vozilo može precizno da odredi svoj položaj u odnosu na put i okruženje. Sloj za planiranje koji sledi nakon lokalizacijskog sloja sadrži ne samo atribute kao što su površinske oznake puta, saobraćajni znakovi, ograničenja brzine itd, već i 3D informacije o geometriji puta, uključujući zavoje i nagibe.

Uz pomoć tih vrlo detaljnih informacija o traci automatizovano vozilo može da odluči kada i kako
da promeni traku. U visoko-automatizovanoj vožnji sigurnost i udobnost uveliko zavise od ažuriranog materijala karte. Na primer, najnovije informacije o ograničenju brzine moraju odmah da budu dostupne.

Samo tada vozila mogu da odaberu najbolju proaktivnu strategiju vožnje. Po tom pitanju Bosch i TomTom oslanjaju se na nekoliko elemenata i usluga za održavanje ažuriranosti karte: vozni park za mapiranje kompanije TomTom i dalje će redovno biti na putevima i precizno mapirati nove puteve i rute.

1-BBM-21368

Kako bi zabeležili nedavne promene na putevima, kao što su izmenjene vozne trake ili novi saobraćajni znakovi, TomTom i Bosch planiraju da koriste povratne informacije iz voznih parkova vozila opremljenih potrebnim senzorima. Informacije o promenjenim uslovima na putu zabeležene na ovaj način prebacivaće se na server, potvrditi i uneti u digitalnu bazu podataka karte.

Ažurirana mapa se tada šalje nazad visoko-automatizovanom vozilu u pokretu, što će mu omogućiti da efektno vidi dalje od svojih senzora.

Ova saradnja kompaniji Bosch i TomTom na području karata za visokoautomatizovanu vožnju produžetak je već postojećeg uspešnog partnerstva. Boschovoj budućnosti povezanih sistema takođe doprinose dinamičke informacije o karti koje TomTom omogućuje putem povezivanja na server u stvarnom vremenu – iako bez sloja za lokalizaciju.

Na taj način se omogućava predviđanje rute unapred i prikladno prilagođavanje strategije vožnje. Ovo je rešenje prvi put prikazano 2014. na salonu komercijalnih vozila IAA u Hannoveru.

Sistem rano prepoznaje potencijalne rizične tačke iza brda ili na početku saobraćajne gužve i automatski pravovremeno smanjuje brzinu vozila. To značajno snižava rizik od sudara od pozadi. Uz to, ujednačeno ponašanje tokom vožnje znači veću udobnost za vozača i bolje korišćenje goriva za vozilo.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]