Ništa od male jeftine Dacie u Evropi

Uprkos velikim nadama da će se novi mali Renoov krosover pod nazivom "kvid" naći u prodaji i u Evropi sa Dačijinim znakom, po svemu sudeći, od toga nema ništa. Bar prema najavama prvog čoveka Renoa.

Prošle nedelje smo pisali o lansiranju novog malog “renoa” koji je namenjen manje razvijenim svetskim tržištima. “Reno kvid” (Renault Kwid) je auto A segmenta, odnosno, pripada najmanjoj klasi automobila.

auto magazin renault kwid

Konstruisan je na “CMF-A” mehaničkoj platformi koju je Reno razvio u saradnji sa Nisanom. Za razliku od “tvinga”, koji je takođe auto A segmenta, “kvid” ima prednji pogon.

auto magazin renault kwid

Zamišljen je tako da bude veoma jeftin. Jedan od načina na koji je postignuta niska cena koja počinje od svega 4.700 američkih dolara je i primena velikog broja elemenata sa aktuelnih modela Dačije.

auto magazin renault kwid

Kada se svemu tome doda i dizajn karakterističan za vozila rumunskog proizvođača, pretpostavljali smo da će se “reno kvid”, osim u Indiji, prodavati i u Evropi pod znakom Dačije.

auto magazin renault kwid

Slična je situacija i sa drugim Dačijinim modelima koji se u Brazilu i Rusiji prodaju sa Reno znakom. Međutim, prvi čovek Reno-Nisana, Karlos Gosn (Carlos Ghosn), izjavio je da će se “kvid” za sada prodavati isključivo sa Reno znakom.

auto magazin renault kwid

Pri tome je odbacio mogućnost da se ovaj model ikada nađe u prodaji na evropskom tržištu. To je prava šteta jer mislimo da bi ovaj simpatični mali krosover lako pronašao put do kupaca i na Starom kontinentu.

Sa svim bezbednosnim sistemima neophodnim u Evropi i dalje bio jeftiniji od “dačije sandero”.

auto magazin renault kwid

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring