Auto magazin

Spremite pare za nove registarske tablice!

Spremite pare za nove registarske tablice!
15.01.2017.
Rok trajanja sedam godina

U moru nameta koji opterećuju građane Republike Srbije, na "naplatu" stiže još jedan, na kratko zaboravljen ali izvestan

Prošlo je već dosta vremena od kako su na motornim vozilima u našoj zemlji nove tablice. Dovoljno da ste verovatno već zaboravili “sitan” detalj koji je predstavljao pravo iznenađenje u nekadašnjem članu 32 a sada članu 55 aktuelnog i više puta dopunjavanog Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila.

Auto magazin Srbija nove tablice

Taj član kaže da će se registarska tablica zameniti novom, između ostalog, kad protekne sedam godina od dana njenog izdavanja. I ne samo tablica, već i saobraćajna dozvola, naravno. Ako nam ne verujete, pogledajte šta vam piše u saobraćajnoj. Rok važenja je sedam godina od dana kada je izdata.

Auto magazin Srbija nove tablice

Razlog za to leži u činjenici da je proizvođač reflektujućih folija na tablicama, kompanija 3M, propisala da je rok trajanja folije sedam godina, odnosno da u tom periodu neće izgubiti svoja svojstva i da će odgovarati propisanim specifikacijama.

Auto magazin Srbija nove tablice

Država je to shvatila zdravo za gotovo i taj rok trajanja je ušao i u Pravilnik. Najiskrenije smo se nadali da će se neko od nadležnih setiti da taj rok trajanja izbaci, ili da ga barem produži.

Ne moramo da budemo kao Švajcarska, gde se zna da što su starije tablice, to je njihov vlasnik veći starosedelac i ima duži vozački staž, ali sedam godina je stvarno prekratak period za trajanje tablice koje uopšte nisu lošeg kvaliteta.

Auto magazin Srbija nove tablice

Pozitivna strana je ta što je ostalo godinu dana da skupimo pare, s obzirom da je izdavanje novih tablica započeto prvog januara 2011. godine. A možda se u međuvremenu neko ipak seti da produži rok trajanja…

Auto magazin Srbija nove tablice

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

4 komentara

 1. Milos Masic
  Milos Masic January 15, 23:27

  Posle bezobraznog povecanja cene registracije samo nam jos ovo fali – PREVARANTI DOSTA VISE!!!!!!!!

  Reply to this comment
 2. Detlić
  Detlić January 16, 18:05

  Po svemu tome,ja sam tablice trebao da promenim već pre dve-tri godine,pošto sam kupio auto sa novim tablicama.Ako je ovo tačno,zašto u MUP-u prilikom ponovne registracije ne naglase ovo,nego moramo da pročitamo ovde(ako je tačno uopšte,pošto sam se načitao već ovakvih rekla-kazala članaka).

  Reply to this comment
  • Gagi
   Gagi January 17, 11:57

   Kako je trebalo da ih promeniš pre dve-tri godine ako je izdavanje novih tablica počelo 1.1.2011.? Rok trajanja je sedam godina, znači, prvi koji su dobili nove tablice menjaju ih prvog januara sledeće godine. Ne čitaš tekst. I meni je više dosta ovakvih rekla-kazala površnih ljudi. Zbog toga nam i jeste ovako kako nam je.

   Reply to this comment
 3. Zoran
  Zoran January 20, 21:35

  Zbog takvih kao sto smo mi vanzemaljci nee da pricaju tj kontaktiraju sa nama… A kad razmislim sto da ne narod tj stoku treba sisati na svakom koraku.

  Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]