Turska kupuje prava na Saab 9-3!

Svi smo se nadali da će brend Saab opstati. Međutim, sada kada je stigla informacija da je intelektualna svojina nad modelom 9-3 prodata Turskoj, sve nade su nestale

Turski ministar nauke, industrije i tehnologije, Fikri Isik, objavio je da će njegova zemlja kupiti prava na intelektualnu svojinu “saba 9-3”.

auto magazin srbija saab 9-3

On je agenciji Anadolija izjavio da ne kupuju ime modela već samo prava na intelektualnu svojinu. Brend novog automobila koji će biti razvijen će biti Turski brend a ne Sab. tehnologija će takođe biti razvijena u Turskoj.

auto magazin srbija saab 9-3

Kada započne serijska proizvodnja novog modela zasnovanog na tehnologiji “saba 9-3”, najmanje 85 odsto ugrađenih komponenti i delova će biti napravljeni lokalno. Auto bi trebalo da bude sličan modelu “9-3” ali sa prednjim krajem koji je inspirisan Kadilakom, tačnije modelom “BLS”.

Izvršni direktor Saba, Matias Bergman, takođe je potvrdio da su postigli sporazum sa Turskom koji je potpisan 28. maja. Naveo je i da Sabov tim inženjera zajedno radi sa turskim stručnjacima na novom-starom automobilu i da je već napravljeno nekoliko prototipova koji su prezentovani ministru.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring